|
Wersja instrukcji: |
Data publikacji: |
Słowa kluczowe: |
|---|---|---|
|
1.0 Pierwsza wersja instrukcji. |
04.11.2021 |
koszyk, koszyki wysłane, kopiowanie koszyka, status zamówienia, zamówienie |
|
2.0 Druga wersja instrukcji. |
23.03.2023 |
koszyk, koszyki wysłane, kopiowanie koszyka, status zamówienia, zamówienie, ponowienie koszyka, |
Spis treści:
1. Koszyki wysłane
Koszyki wysłane są tworzone automatycznie przez system po złożeniu zamówienia skompletowanego w koszykach niewysłanych. Z tego poziomu nie możesz utworzyć nowego koszyka ani edytować / usuwać już istniejących koszyków.
1.1 Sprawdzanie koszyków wysłanych
-
Aby sprawdzić koszyki wysłane i dokonane w nich transakcje, wybierz z menu Koszyki, a następnie Koszyki wysłane.
-
Zobaczysz wtedy listę koszyków, na której znajdują się:
-
nazwa koszyka,
-
status koszyka,
-
data utworzenia koszyka (jest to data, w której utworzyłeś koszyk niewysłany),
-
data wysłania zamówienia,
-
dane osoby składającej zamówienie,
-
wartość netto i brutto koszyka,
-
przycisk umożliwiające rozwinięcie listy zamówionych produktów,
-
przycisk umożliwiający skopiowanie koszyka do koszyków niewysłanych.
-
-
Aby sprawdzić listę produktów z koszyka, rozwiń przycisk Pokaż wszystkie produkty.
-
Jeśli lista zawiera większą ilość koszyków wysłanych, możesz skorzystać z wyszukiwarki koszyków znajdującej się po prawej stronie, nad listą koszyków.
1.2 Kopiowanie koszyka do koszyków niewysłanych
-
Kopiowanie koszyka to opcja, która umożliwi Ci dokonanie ponownie, tego samego lub lekko zmodyfikowanego zakupu.
-
Kopiowanie koszyka wraz z jego zawartością następuje automatycznie po naciśnięciu przycisku Kopiuj do koszyków niewysłanych.
-
Zostaniesz przeniesiony na stronę z koszykami niewysłanymi – możesz wtedy dokonać edycji skopiowanego koszyka.
2. Status zamówienia
Informacja o statusie zamówienia koszyka jest widoczna w prawym górnym rogu koszyka.
-
Zamówienie niewysłane oznacza, że system jeszcze przetwarza zamówienie. Może to potrwać od minuty (cykl automatyczny) do kilku, kilkudziesięciu minut (interwał ustalony indywidualnie przez Administratora). W tym czasie wyświetli Ci się informacja, że trwa przetwarzanie zamówienia.
-
Zamówienie wysłane oznacza, że system przetworzył już zamówienie.